ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα γούρια του 2017 και η σημασία του αριθμού 17
Εικονα ta gouria toy 17 kaih simasia toy aritmoy 17
Posted in Νέα

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της σειράς FaCad’oro No7 με τα Γούρια για το 2017, ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αριθμό 17 που αποτελεί το επίκεντρο της συλλογής, αλλά είναι κι ο αριθμός που θα βλέπουμε μπροστά μας για όλη την επόμενη χρονιά!

Αριθμολογία: Το 17 είναι ένας πρώτος αριθμός αφού δεν διαιρείται με το 2 και περιττός αφού διαρείται μόνο με τον εαυτό του και το 1. Τα σύμφωνα του ελληνικού αλφαβήτου είναι 17, ενώ εάν προσθέσουμε όλους τους αριθμούς από το 1 ως το 17 το άθροισμα είναι 153, αριθμός που θα συναντήσουμε παρακάτω.

Αστρολογία: Στα Ταρώ το 17 είναι η κάρτα του Άστρου και συμβολίζει την ελπίδα. Θεωρείται επίσης το Αστέρι των Μάγων και αριθμός που σχετίζεται με την εμπειρική γνώση. Όσοι έχουν γεννηθεί την 17η ημέρα του μήνα λέγεται ότι έχουν έφεση σε επιχειρηματικές δραστηριότητες γιατί το 17 τους δίνει καλή τύχη στα οικονομικά, κάτι που βέβαια ευχόμαστε όλοι να ισχύει και για την επόμενη χρονιά!

Εικονα maesta-fishermen
(Λεπτομέρεια από τον πίνακα Maestà του Duccio di Buoninsegna)

Θρησκεία: Κατά τις γραφές, οι μαθητές του Ιησού είχαν πάει να ψαρέψουν αλλά γύρισαν με άδεια δίχτυα. Λέγοντάς το στον Ιησού, τους συμβούλεψε να ξαναρίξουν τα δίχτυα αλλά μόνο από την δεξιά πλευρά της βάρκας. Όπερ και εγένετω και μαντέψτε πόσα ψάρια έπιασαν: 153! Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Πατέρας Νείλος ο ασκητής θεωρεί ότι το αριθμολογικό άθροισμα του 153 που είναι 1+5+3= 9 συμβολίζει την θεότητα, όπου για να φτάσεις όμως εκεί πρέπει να βαδίσεις αναπτύσσοντας τον αριθμό 17.

Ιστορία: Για εμάς τους Έλληνες το πρώτο ιστορικό γεγονός που μας έρχεται στο μυαλό με το 17, είναι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973 (περιέχει το 17!), που αδιαμφισβήτητα σημάδεψαν και επηρέασαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το 17, είναι σίγουρα η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 το γεγονός εκείνο που μας έρχεται πρώτα στην μνήμη, μιας και άλλαξε όσο λίγα την παγκόσμια ιστορία.

Ελπίδα, γνώση, τύχη στα οικονομικά αλλά και σπουδαία ιστορικά γεγονότα είναι μόνο μερικά από όσα συμβολίζει και θυμίζει το 17 κι ευχόμαστε η νέα χρονιά του 2017 να είναι όντως καλότυχη και να φέρει (επιτέλους!) την ελπίδα στις καρδιές όλων!

 

 

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών