ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2024: Η σημασία του αριθμού 24
2024: Η σημασία του αριθμού 24
Posted in Νέα

2024: Η σημασία του αριθμού 24

Έφτασε το 2024 και είναι σα να κλείνει ένας κύκλος, αυτός του αλφαβήτου ή αυτός του ρολογιού… Η χρονιά Ω λοιπόν, ή η 24η ώρα. Σίγουρα όχι ότι καλύτερο για προληπτικούς, αλλά αυτά τα ακούγαμε και το 2000 κι όμως είμαστε ακόμη εδώ κι αισιοδοξούμε για το νέο χρόνο που είναι προ των πυλών! Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το περιβόητο 24 (λατ. XXIV, αρχ.ελλ. κδ΄), που αποτελεί και την έμπνευση της φετινής μας συλλογής Γούρια FaCad’oro 2024.

Εικονα 0 2024: Η σημασία του αριθμού 24

Αριθμολογία: Το 24 είναι άρτιος αριθμός, επειδή διαιρείται με το 2, αλλά και σύνθετος αφού έχει περισσότερους διαιρέτες εκτός από το 1 και τον εαυτό του. Είναι όμως επίσης και υπερτέλειος αριθμός αφού το άθροισμα των διαιρετών του (πλην του εαυτού του) είναι μεγαλύτερο απ’ τον ίδιο. Επίσης 2+4 = 6, που είναι διαιρέτης του 24 (το 6 θεωρείται ο πρώτος τέλειος αριθμός, καθώς το άθροισμα των διαιρετών του: 1+2+3 = 6!). Και τέλος: 1 x 2 x 3 x 4 = 24!

Χημεία: Επιτέλους κι ένας ατομικός αριθμός ενός πασίγνωστου και με πολλές χρήσεις χημικού στειχείου, του Χρωμίου (Cr), το οποίο ονομάστηκε έτσι διεθνώς από την δική μας λέξη “χρώμα”, επειδή έχει πολλές έντονα έγχρωμες ενώσεις.  Αν και το ίδιο είναι τελικά χρώματος χαλυβί και αποτελεί το κύριο πρόσθετο στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, προσθέτοντάς του τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Εικονα 1 2024: Η σημασία του αριθμού 24

Σημειολογία, αστρολογία:

Όπως είδαμε παραπάνω, το 24 αριθμολογικά έχει μια ιδιαίτερη αξία, κάτι που εντοπίστηκε από την αρχαιότητα και γι’ αυτό το 24 υπήρξε το επίκεντρο ό,τι σημαντικότερου, ειδικά για τους δικούς μας προγόνους: 24 οι ώρες της ημέρας, 24 τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου (ενώ θα μπορούσαν να είναι 22, καθώς το ξ και το ψ θα μπορούσαν να είναι κσ και πσ…), 24 τα καράτια του καθαρού χρυσού, 24 οι ραβδώσεις του Ιωνικού κίονα, 24 οι ραψωδίες της Ηλιάδας!

Κι ενώ λοιπόν για τους αρχαίους Έλληνες το 24 ήταν σχεδόν ιερό, κατά το φενγκ σούι ο συνδυασμός 2 και 4 πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου! Τώρα όσοι μένετε σε σπίτι με αριθμό 24, τι να σας πω, όλα σχετικά είναι. Οι Κινέζοι πάντως το αποφεύγουν…

Εάν τώρα το 24 είναι ο γενέθλιος αριθμός σας, τότε με βάση την αστρολογία , σας εφοδιάζει με υπευθυνότητα και ικανότητα να προσφέρετε βοήθεια στους γύρω σας, να αφοσιώνεστε στην οικογένεια αλλά και να λειτουργείτε με αποφασιστικότητα. Όλα καλά!

Τελικά όμως παρά την σπουδαιότητα που έχει σαν αριθμός στην ζωή μας, το 24 (σε αντίθεση με το 23!) δεν συνδέεται με μυστήρια και θεωρίες συνωμοσίας ή διάφορα άλλα μαγικά και παραφιλολογικά.

Ιστορία:

Ως σημαντικότερο ιστορικοπολιτικό γεγονός του έτους 1924, αναφέρεται το δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε και το αποτέλεσμα ήταν 70% υπέρ της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, έναντι 30% υπέρ της Βασιλευομένης. Λογικό βέβαια μετά την τραγική Μικρασιατική καταστροφή του 1922… Διεθνώς τώρα, δεν υπήρξαν κάποια αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα.

Το 1824 τώρα, κι ενώ για εμάς τους Έλληνες ήταν μια χρονιά όπου σημειώθηκαν αρκετές επιτυχίες στις μάχες εναντίων των Οθωμανών, στις 7 Μαΐου στην Βιέννη πραγματοποιείται η παγκόσμια πρεμιέρα της περίφημης 9ης συμφωνίας του Μπετόβεν.

Κι αφού λοιπόν το 24 δεν κρύβει ούτε μυστικά και συνωμοσίες αλλά ούτε συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, ας το υποδεχτούμε με αισιοδοξία, υγεία και φυσικά και μ’ ένα Γούρι FaCad’oro για να σιγουρευτούμε ότι όλα θα πάνε καλά!

Εικονα 2 2024: Η σημασία του αριθμού 24

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών