ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργαστήριο πιστοποίησης διαμαντιών FaCad’oro
Εικονα ergasthrio pistopoihshs diamantivn facadoro
Posted in Νέα
Ξενάγηση στο εργαστήριο πιστοποίησης και επεξεργασίας διαμαντιών της FaCad’oro

Είναι γνωστό ότι η FaCad’oro είναι από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα με καθετοποιημένη μονάδα σχεδίασης και παραγωγής κοσμημάτων. Εκτός όμως από την κατασκευή, η εταιρία έδωσε από το ξεκίνημά της υψηλή προτεραιότητα και στην πιστοποίηση των πολύτιμων λίθων που χρησιμοποιεί.

Διαθέτοντας έναν από τους λίγους πιστοποιημένους κατά GIA ειδικούς (*) στην Ελλάδα, διαθέτει και πιστοποιημένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει προσεκτικά και πιστοποιεί κάθε διαμάντι και πολύτιμο λίθο, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια για κάθε κόσμημα που φέρνει την σφραγίδα FaCad’oro.

Εικονα GEO2514

Αρχικά, κάθε διαμάντι εξετάζεται από ειδικό μικροσκόπιο ώστε να γίνει η κατάταξή του με βάση την καθαρότητα και το χρώμα του (διαβάστε περισσότερα
εδώ για τα χαρακτηριστικά των διαμαντιών).

Εικονα GEO2505

Στην συνέχεια γίνεται η μέτρηση του μεγέθους τους και ο προσδιορισμός των καρατιών (ct) με όργανα που παρέχει η GIA.

Εικονα GEO2488
Εικονα GEO2493

Τέλος, γίνεται από χέρια ειδικών (καρφωτές) και με ειδικά εργαλεία η τοποθέτηση των διαμαντιών στα κοσμήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από πριν ώστε να παίρνουν διαμάντια συγκεκριμένων καρατιών (εδώ βλέπουμε την τοποθέτηση των διαμαντιών σε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι FaCad’oro).

Εικονα GEO2497

Το κόσμημά σας είναι πλέον έτοιμο για να το χαίρεστε μια ζωή, συνοδευόμενο πάντα από εγγύηση FaCad’oro.

(*: H GIA, Gemological Institute of America, είναι ο μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός που παρέχει εκπαίδευση και πιστοποίηση σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε οτιδήποτε αφορά τα διαμάντια και ονομάζονται γεμολόγοι

http://www.gia.edu/
http://www.gia.edu/gem-encyclopedia)

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών