Τελικά η περσινή μας ευχή μάλλον δεν έπιασε και τόσο τόπο, κι έτσι αποχαιρετάμε για άλλη μια φορά με ανακούφιση τον χρόνο που φεύγει και δεν βλέπουμε την ώρα να μπει η νέα χρονιά που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τις δυο προηγούμενες…
Το 2022 έρχεται λοιπόν φορτωμένο με δυάρια, τον αριθμό του ζευγαριού και του μαζί, τα οποία οι σχεδιαστές μας αντιστρέφοντας κι ενώνοντάς τα μας έδωσαν μια υπέροχη καρδιά! (Παρατήρηση: οι προηγούμενες χρονιές όπου είχαμε 3 ίδια νούμερα, ήταν το 2000 και το 1999)
Γι’ αυτό ας δούμε τι σημαίνει και τι συμβολίζει ο αριθμός 22 (λατ. XXII, αρχ.ελλ. κβ’), που αποτελεί και το επίκεντρο της συλλογής μας με τα Γούρια FaCad’oro 2022.
Αριθμολογία:
Χημεία: Ο ατομικός αριθμός 22 αντιστοιχεί στο γνωστό μας (επιτέλους…) Τιτάνιο.
Αστρονομία: Γνωρίζατε ότι οι αστεροειδείς του ηλιακού μας συστήματος εκτός από όνομα έχουν και αύξοντα αριθμό ανακαλύψεως; Ιδού λοιπόν η Καλλιόπη 22 που ανακαλύφθηκε 22η το 1851 και της δόθηκε το όνομα μιας εκ των 9 μουσών (κορών του Δία βεβαίως). Για το τι σήμαινε η “Καλλιόπη” στον ελληνικό στρατό και πώς μας προέκυψε αυτό, είναι μια άλλη ιστορία…
Αστρολογία, Μαγεία, Ταρώ:
Αλλά και στην Χαλδαϊκή αριθμολογία, ο αριθμός 22 δίνει υλική μορφή σε οράματα και λέξεις, χαράζοντας νέους δρόμους στη ζωή μας. (Χαλδαίοι: αρχαίος λαός της Μεσοποταμίας, ~1000-600 πΧ).

Ειδικά αν είσαι και σε ηλικία 22, προχώρα ακάθεκτη/ος και σου αφιερώνουμε… φυσικά το 22!
Ιστορία:

Υπάρχουν σίγουρα 2 αριθμοί και 2 χρονολογίες για εμάς τους Έλληνες που μας θυμίζουν – κι ελπίζουμε ότι μας διδάσκουν – τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στα καλύτερά μας αλλά και στα χειρότερά μας. Κι αν φέτος το 21 μας θύμισε το πρώτο, το 22 που έρχεται θα μας θυμίσει δυστυχώς το δεύτερο…
100 χρόνια συμπληρώνονται λοιπόν από το οδυνηρό τέλος μιας Μεγάλης Ιδέας που έγινε στάχτη στις φωτιές της Σμύρνης, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1922. Μια σειρά πολιτικών λαθών και αντιπαραθέσεων, σε συνδυασμό με παγκόσμιες ιστορικές συγκυρίες που υποδαύλιζαν τον ακραίο εθνικισμό κι οδηγούσαν στην ύπαρξη καθαρών εθνικά κρατών, υπήρξαν οι αιτίες του αφανισμού του επί χιλιετίες παρουσίας ελληνικού στοιχείου από τον Πόντο και την Μ.Ασία. Κι αν το δράμα του ελληνισμού κορυφώθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, το δράμα του 1,5 εκ. εκτοπισμένων θα συνεχιζόταν για δεκαετίες ακόμα μέσα στην φτώχια και την προσφυγιά. Ας ελπίζουμε μόνο η ιστορία να διδαχτεί σωστά ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ούτε ως φάρσα, ούτε ως νέα τραγωδία…
Αυτά λοιπόν συνοπτικά για το 22 που έρχεται σε λίγες μέρες στη ζωή μας και θα το υποδεχούμε με χαρά κι αισιοδοξία και φυσικά μ’ ένα Γούρι FaCad’oro!
Copyright FaCad’oro 2021