ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2022: Η σημασία του αριθμού 22
2022: Η σημασία του αριθμού 22
Posted in Νέα

2022: Η σημασία του αριθμού 22

Τελικά η περσινή μας ευχή μάλλον δεν έπιασε και τόσο τόπο, κι έτσι αποχαιρετάμε για άλλη μια φορά με ανακούφιση τον χρόνο που φεύγει και δεν βλέπουμε την ώρα να μπει η νέα χρονιά που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τις δυο προηγούμενες…

Το 2022 έρχεται λοιπόν φορτωμένο με δυάρια, τον αριθμό του ζευγαριού και του μαζί, τα οποία οι σχεδιαστές μας αντιστρέφοντας κι ενώνοντάς τα μας έδωσαν μια υπέροχη καρδιά! (Παρατήρηση: οι προηγούμενες χρονιές όπου είχαμε 3 ίδια νούμερα, ήταν το 2000 και το 1999)

Γι’ αυτό ας δούμε τι σημαίνει και τι συμβολίζει ο αριθμός 22 (λατ. XXII, αρχ.ελλ. κβ’), που αποτελεί και το επίκεντρο της συλλογής μας με τα Γούρια FaCad’oro 2022.

Αριθμολογία:

Το 22 είναι ένα άρτιος αριθμός, αφού διαιρείται με το 2, αλλά και σύνθετος αφού οι φυσικοί διαιρέτες του είναι 1, 2, 11 και 22, δηλαδή έχει και άλλους φυσικούς διαιρέτες, εκτός του 1 και του εαυτού του.

Χημεία: Ο ατομικός αριθμός 22 αντιστοιχεί στο γνωστό μας (επιτέλους…) Τιτάνιο.

Αστρονομία: Γνωρίζατε ότι οι αστεροειδείς του ηλιακού μας συστήματος εκτός από όνομα έχουν και αύξοντα αριθμό ανακαλύψεως; Ιδού λοιπόν η Καλλιόπη 22 που ανακαλύφθηκε 22η το 1851 και της δόθηκε το όνομα μιας εκ των 9 μουσών (κορών του Δία βεβαίως). Για το τι σήμαινε η “Καλλιόπη” στον ελληνικό στρατό και πώς μας προέκυψε αυτό, είναι μια άλλη ιστορία…

Αστρολογία, Μαγεία, Ταρώ:

Πέρσι είχαμε έναν μαγικό αριθμό, εφέτος έναν αγγελικό. Αφού λοιπόν η μαγεία μάλλον δεν μας βγήκε σε καλό, ας δούμε τι προμηνύουν οι άγγελοι για μας. Όλοι οι “έγκριτοι” αστρολόγοι συμφωνούν ότι το 22 και ειδικά αν το βλέπεις συχνά μπροστά σου (στην ώρα, σε λογαριασμούς, κλπ), είναι σημάδι ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο τον οποίον και πρέπει να συνεχίσεις μέχρι να πετύχεις τους αληθινούς στόχους της ψυχής σου, μέσα από ένα συνδυασμό οραματισμού αλλά και πρακτικότητας (2 + 2). Σημαίνει επίσης δύναμη, σοφία και φώτιση. Αλλά για να μην περιμένετε να σας έρθει λογαριασμός €22,22 στις 22:22 ακριβώς, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε ένα Γούρι FaCad’oro 2022 και να το βλέπετε συνέχεια μπροστά σας!

Αλλά και στην Χαλδαϊκή αριθμολογία, ο αριθμός 22 δίνει υλική μορφή σε οράματα και λέξεις, χαράζοντας νέους δρόμους στη ζωή μας. (Χαλδαίοι: αρχαίος λαός της Μεσοποταμίας, ~1000-600 πΧ).

Εικονα 00
The Fool λοιπόν στα Ταρώ (κάρτα 0 αλλά και ΧΧΙΙ), κοινώς ο τρελός του χωριού με το δισάκι του στον ώμο, ένα λουλούδι στο χέρι και το σκυλάκι του παρέα, βαδίζει χαμογελαστός προς… τον γκρεμό! Όπως όμως προείπαμε, μπορεί να δείχνει ότι βαδίζει προς το τέλος αλλά μπορεί τελικά να βαδίζει και προς μια νέα αρχή, να βρίσκεται χάριν του 22 σε καλό δρόμο κι ας μην του φαίνεται. Με το 22 προχωράμε λοιπόν και δεν φοβόμαστε τίποτα!

Ειδικά αν είσαι και σε ηλικία 22, προχώρα ακάθεκτη/ος και σου αφιερώνουμε… φυσικά το 22!

Ιστορία:
Εικονα 1922

Υπάρχουν σίγουρα 2 αριθμοί και 2 χρονολογίες για εμάς τους Έλληνες που μας θυμίζουν – κι ελπίζουμε ότι μας διδάσκουν – τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στα καλύτερά μας αλλά και στα χειρότερά μας. Κι αν φέτος το 21 μας θύμισε το πρώτο, το 22 που έρχεται θα μας θυμίσει δυστυχώς το δεύτερο…

100 χρόνια συμπληρώνονται λοιπόν από το οδυνηρό τέλος μιας Μεγάλης Ιδέας που έγινε στάχτη στις φωτιές της Σμύρνης, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1922. Μια σειρά πολιτικών λαθών και αντιπαραθέσεων, σε συνδυασμό με παγκόσμιες ιστορικές συγκυρίες που υποδαύλιζαν τον ακραίο εθνικισμό κι οδηγούσαν στην ύπαρξη καθαρών εθνικά κρατών, υπήρξαν οι αιτίες του αφανισμού του επί χιλιετίες παρουσίας ελληνικού στοιχείου από τον Πόντο και την Μ.Ασία. Κι αν το δράμα του ελληνισμού κορυφώθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, το δράμα του 1,5 εκ. εκτοπισμένων θα συνεχιζόταν για δεκαετίες ακόμα μέσα στην φτώχια και την προσφυγιά. Ας ελπίζουμε μόνο η ιστορία να διδαχτεί σωστά ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ούτε ως φάρσα, ούτε ως νέα τραγωδία…

Αυτά λοιπόν συνοπτικά για το 22 που έρχεται σε λίγες μέρες στη ζωή μας και θα το υποδεχούμε με χαρά κι αισιοδοξία και φυσικά μ’ ένα Γούρι FaCad’oro!

 

Copyright FaCad’oro 2021

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών