ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2021: Η σημασία του αριθμού 21
Εικονα i simasia toy arithmoy 21
Posted in Νέα

Είναι ίσως από τις λίγες φορές (κι ευχόμαστε η τελευταία!) που δεν βλέπουμε την ώρα ν’ αποχαιρετήσουμε τον χρόνο που φεύγει!

Το 2021 είναι λοιπόν προ των πυλών, μια χρονιά σημαντική ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες.

Γι’ αυτό ας δούμε τι σημαίνει και τι συμβολίζει ο αριθμός 21, που αποτελεί και το επίκεντρο της συλλογής μας με τα Γούρια FaCad’oro 2021.

Αριθμολογία:
Εικονα GΙ-021016-1
Το 21 είναι ένα περριτός αριθμός, αφού δεν διαιρείται με το 2, αλλά και σύνθετος αφού οι φυσικοί διαιρέτες του είναι 1, 3, 7 και 21, δηλαδή έχει και άλλους φυσικούς διαιρέτες, εκτός του 1 και του εαυτού του.

Χημεία: Ο ατομικός αριθμός 21 αντισοιχεί στο Σκάνδιο, ένα σπάνιο αργυρόλευκο μέταλλο.

Αστρονομία: Το Μεσιέ 21 είναι ένα ανοικτό σμήνος σε απόσταση περίπου 4.000 ετών φωτός, στον αστερισμό του Τοξότη.

 

Αστρολογία, Μαγεία, Ταρώ:

Εδώ τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το 21 θεωρείται ένας μαγικός αριθμός! Αστρολογικά θεωρείται ο αριθμός της θέλησης, αυτός που μας σταματά από κακές συνήθειες, κάτι που ισχύει και για όσους αποτελεί τον γενέθλιο μήνα τους και τους προικίζει μ’ ενέργεια και ζωτικότητα.

Γιατί όμως μαγικός; Υπάρχει λοιπόν μια θεωρία που αναπτύχθηκε από ιατρούς και ψυχολόγους, αν και από κάποιους όπως πάντα αμφισβητείται, που λέει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται 21 μέρες για να δημιουργήσει ή να αλλάξει μια συνήθεια, όπως για παράδειγμα η διακοπή του καπνίσματος! Οι αστρολόγοι λοιπόν σε συμφωνία με τους επιστήμονες, ή τουλάχιστον κάποιους από αυτούς…

Αυτή η θεωρία πάντως βρίσεται κοντά και στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία όπου το 21 θεωρείται ο αριθμός της κοσμικής συνείδησης που συνδυάζει την θηλυκή (1) και την αρσενική (2) ενέργεια του σύμπαντος.

Εικονα tarotlemonde1
Για τα απλά χαρτιά δεν θα αναφερθούμε ιδαίτερα, καθώς είναι λίγο πολύ γνωστό το παιχνίδι 21 ή μπλακτζάκ, ιδαίτερα αγαπητό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στα Ταρώ όμως είναι το σύμβολο του Όλου, γι’ αυτό και στην κάρτα βλέπουμε την ίσως ερμαφρόδιτη φιγούρα να κρατά δυο ραβδιά για να δείξει ότι το θετικό και το αρνητικό έχουν γίνει μέρος του ίδιου συνόλου.

Ιστορία:
Εικονα featured

Πέρασαν 200 χρόνια λοιπόν από την Επανάσταση των Ελλήνων, όπου χρωστάμε την ίδια μας την ύπαρξη…

Μια χρονιά λοιπόν για να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε, αλλά κυρίως να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε. Να αναλογισούμε το μεγαλείο της θυσίας και της γενναιότητας αλλά και της ομοψυχίας των προγόνων μας και να προβληματισούμε τι από αυτά χάθηκε στο πέρασμα των 200 χρόνων και κυρίως αν είμαστε άξιοι της θυσίας τους…

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι στην επέτειο της ελληνικής παλιγγενεσίας θα συμβεί ξανά ένα restart, για να το πούμε σύγχρονα, τόσο για τον ελληνισμό όσο και για την αθρωπότητα, αφήνοντας πίσω ότι μας πλήγωσε αλλά και μας δίδαξε το 2020…

Αυτά λοιπόν συνοπτικά για το 21 που έρχεται σε λίγες μέρες στη ζωή μας και θα το υποδεχούμε με χαρά κι αισιοδοξία και φυσικά μ’ ένα Γούρι FaCad’oro!

 

 

Copyright FaCad’oro 2020

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών