ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόπετρα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων: έχουν μεγάλη Ιστορία!
Μονόπετρα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων
Posted in Νέα

Μονόπετρα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων: έχουν μεγάλη Ιστορία!

(πηγή: Reader’s digest)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πότε πρωτοαρχίσαμε να αποκτούμε τέτοια επιθυμία για τα διαμάντια και τα μονόπετρα? Για όλα φταίει ένας επιχειρηματικά δαιμόνιος αρχιδούκας, ο οποίος αδιαμφησβήτητα άρχισε την παράδοση.

Μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες χρήσεις διαμαντένιου δαχτυλιδιού αρραβώνων, ήταν στην πρόταση γάμου που έκανε ο Αρχιδούκας Μαξιμίλιαν της Αυστρίας στην Μαίρη της Βουργουνδίας (Σ.τ.Μ.: εκεί με τα ωραία κρασιά!), με ένα δαχτυλίδι όπου είχε γραφτεί το γράμμα Μ με λεπτά σχεδόν επίπεδα μικρά κομμάτια διαμαντιών.

Αλλά μπορούμε να εντοπίσουμε ίχνη αυτής της συνήθειας ευγενούς «μαρκαρίσματος» της αρραβωνιαστικιάς, αιώνες πριν τον Μαξ και την ωραία του κυρία Μ.Μπαίλοου, όπου και άρχισε να εξελίσσεται η ερωτική μας σχέση μ’ αυτές τις πέτρες.

(Σ.τ.Μ.: θα επικεντρωθούμε στην σύγχρονη ιστορία του μονόπερου και πώς καθιερώθηκε ως δαχτυλίδι αρραβώνων. Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο στα αγγλικά).

(διαβάστε επίσης: Το Δέλεαρ του Μονόπετρου, The Lure of the Engagement Ring)

Προ-ιστορία: Οι άνθρωποι των σπηλαίων έπλεκαν κορδόνια φταιγμένα από χορτάρια γύρω από τους καρπούς, τους αγκώνες και την μέση των επιλεγμένων συντρόφων τους, για να θέσουν το πνεύμα της υπό τον έλεγχό τους (Σ.τ.Μ.: ότι μπορεί να πετύχει κι ένα ακριβό μονόπετρο, καλή ώρα!).

1217: Ο επίσκοπος του Salisbury (Σ.τ.Μ.: Σόλσμππερι: μικρή αγγλική πόλη κοντά στο Σαουθάμπτον), θεσμοθετεί ότι η πρόταση γάμου θα γίνεται επίσημα με την προσφορά ενός δαχτυλιδιού.

1867: Ανακαλύπτονται στην Ν.Αφρική τεράστια κοιτάσματα διαμαντιών. (Σ.τ.Μ.: το 90% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών ανήκει από τότε και μέχρι σήμερα στην εταιρία DeBeers)

Εικονα shutterstock_diamonds_resized

1886: Η Tiffany & Co. παρουσιάζει το “Tiffany setting”, ένα δαχτυλίδι όπου το διαμάντι προεξέχει του δαχτυλιδιού δεμένο ανάμεσα σε έξι “δόντια”, ώστε να προβάλεται καλύτερα η λάμψη του.

1890s: Εμφανίζονται οικονομικότερα μονόπετρα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων σε καταλόγους παραγγελιών της εποχής εκείνης.

(διαβάστε επίσης: How Diamonds Became The Stones Of Love)

Αρχές δεκαετίας 1940: Τα δαχτυλίδια αρραβώνων κυριαρχούν στις πωλήσεις κοσμημάτων στα περισσότερα καταστήματα (Σ.τ.Μ.: κυρίως στις ΗΠΑ)

1950: Βγαίνει η βασισμένη σε βιβλίο του Truman Capote επιτυχημένη ταινία Breakfast at Tiffanys, όπου η πρωταγωνίστρια Holly Golightly αποκτά τελικά ένα υπέροχο δαχτυλίδι αρραβώνων από το Tiffanys.

Εικονα Audrey-Αντιγραφή

1978: Η Liz Taylor χωρίζει από τον Richard Burton και βάζει προς πώληση το 69+ (!) καρατίων μονόπετρο που της χάρισε, ώστε να κάνει δωρεά τα χρήματα για την κατασκευή νοσοκομείου στην Μποτσουάνα.

2002: Σύμφωνα με έρευνα του Fairchild Bridal Group, περισσότερα του ενός τρίτου των ζευγαριών πο αρραβωνιάζονται, ξοδεύουν σε μονόπετρο τουλάχιστον 2 μηνιάτικους μισθούς! (Σ.τ.Μ.: αμερικάνικους…)

2005: Μια εβδομάδα πριν του Αγ.Βαλεντίνου, το 1ct στρογγυλό (μπριγιάν) διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων σε χρυσό 14Κ (αξίας τότε $1.998), εξαντλείται από το Wal-Mart.com. Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται «Έκρηξη της αγοράς μονόπετρων».

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών